Περισσότερα από 12 χιλιάδες ήταν τα αιτήματα που υπέβαλαν οι Διωκτικές Αρχές των ΗΠΑ στην Yahoo, που αφορούσαν παράδοση προσωπικών στοιχείων χρηστών, ένα νούμερο που δείχνει ακόμη πιο μεγάλο να συνυπολογιστεί πως το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η γνωστή αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία, είναι οι τελευταίοι έξι μήνες.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων αποκαλύψεων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, έπειτα από την διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τα προγράμματα μυστικής παρακολούθησης από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με την Yahoo, «τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν απάτη, αυτοκτονίες, απαγωγές και άλλες έρευνες για ποινικά αδικήματα».

Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο δέχονται έντονες πιέσεις να δημοσιοποιήσουν την ακριβή φύση της συνεργασίας τους με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA) ύστερα από τις πληροφορίες που διέρρευσαν και αποκάλυψαν ότι λάμβανε επί χρόνια πληροφορίες που αφορούσαν πολίτες.


Ο Σνόουντεν, ο οποίος είχε εργαστεί για την NSA, αποκάλυψε ότι ήταν η πηγή πολλών πληροφοριών σχετικά με τις μυστικές παρακολουθήσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες Guardian και Washington Post αυτόν τον μήνα.

Η υπόθεση προκάλεσε έναν έντονο δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν η προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής με τις ανησυχίες για ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Οι εταιρείες Apple, Microsoft και Facebook έχουν επίσης αποκαλύψει τον αριθμό των αιτημάτων για παροχή μυστικών πληροφοριών που δέχτηκαν από τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου. Οι εταιρείες, πάντως, διέψευσαν ότι η NSA είχε άμεση πρόσβαση στους servers τους κι ανακοίνωσαν ότι οι πληροφορίες που αφορούσαν καταναλωτές παραδίδονταν μόνο αν το αίτημα είχε την μορφή δικαστικού εντάλματος. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai