Πρέπει ή δεν πρέπει να καπνίζω; Πολλές εγκυμονούσες αναρωτιούνται αν πρέπει να σταματήσουν την κακιά συνήθεια κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τελικά, τι ισχύει; Το κάπνισμα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού,πρόωρης αποκόλλησης πλακούντα και πρόωρης ρήξης των υμένων.

Επίσης, ενοχοποιείται για τη γέννηση παιδιών μικρού βάρους και για συγκεκριμένες ανωμαλίες διάπλασης, όπως της υπερώας και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Εξάλλου, το κάπνισμα ενοχοποιείται και για την εμφάνιση του Συνδρόμου Αιφνιδίου Νεογνικού Θανάτου, και για άλλες μακροπρόσθεσμες διαταραχές, όπως άσθμα, τροφικές αλλεργίες, λοιμώξεις του αναπνευστικού και δυσκολίες μάθησης και συγκέντρωσης που μειώνουν τις σχολικές επιδόσεις. Όσον αφορά τώρα το παθητικό κάπνισμα; Έχει την ίδια επίδραση με το ενεργητικό.

Καλό είναι να διακόψετε τελείως το κάπνισμα. Το να σας επιτραπεί να καπνίζετε 2-3 τσιγάρα την ημέρα, για να ομαλοποιήσετε ενδεχομένως την απεξάρτηση από το τσιγάρο, και να αποφύγετε ενδεχόμενους εκνευρισμούς, είναι θεμιτό, υπό την προϋπόθεση ότι στοχεύετε στην οριστική διακοπή του. govastileto.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai