Οι άνθρωποι που ζούμε μαζί τους, δουλεύουμε στο ίδιο γραφείο, επικοινωνούμε μέσω e-mail, συνομιλούμε στο facebook ή στο twitter -με λίγα λόγια ο κοινωνικός μας περίγυρος- φαίνεται ότι επηρεάζει το… βάρος μας!

Αυτό ήταν το συμπέρασμα έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «American Journal of Public Health» και η οποία κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα με παλαιότερη έρευνα, που είχε δημοσιευτεί στο «New England Journal».
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι ειδικοί προσέγγισαν όχι μόνο τους συμμετέχοντες, αλλά και τους συγγενείς, τους συζύγους, τους φίλους και τους συνεργάτες τους. 

Όλοι τους ρωτήθηκαν για το βάρος τους, τις αντιλήψεις και συναισθήματά τους σε σχέση με αυτό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των δυο ερευνών, αν έχουμε υπέρβαρους φίλους ή συγγενείς, τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να έχουμε κι εμείς περιττά κιλά. Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε ότι όσο ισχυρότερο είναι το κοινωνικό δίκτυο που αναπτύσσεται σε ένα λαό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σχέση ανάμεσα στα βάρη τους.

Εμείς, ως Έλληνες, ανήκοντας στην κατηγορία των μεσογειακών λαών και γνωρίζοντας τις στενές σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους γύρω μας, μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε για το επόμενο δείπνο που θα ετοιμάσουμε στους φίλους μας;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που επηρεάζουν την αύξηση του βάρους μας και τίποτα δεν θεωρείται απόλυτο. Ωστόσο, ως μήνυμα - κλειδί μπορούμε να κρατήσουμε ότι είναι σημαντικό να προσέχουμε τι τρώμε, ακόμη περισσότερο όταν οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν όχι μόνο εμάς, αλλά και τους γύρω μας. Πηγή: vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai