Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κάνσας, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Behavioural Nutrition and Physical Activity συμπεραίνει πως τα άτομα τα οποία περνούν πολλές ώρες την ημέρας στη δουλειά τους καθισμένοι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο, διαβήτη, καρδιοπάθειες και υπέρταση.

Το πανεπιστήμιο «χρησιμοποίησε» 60.000 άνδρες ηλικίας από 45 ως 65 έτη, οι οποίοι και ερωτήθηκαν για το πόσες ώρες την ημέρα κάθονται ενώ εργάζονται, χωρίζοντας τους σε τέσσερα γκρουπ: Σε αυτούς που εργάζονται καθιστοί μέχρι τέσσερις ώρες, σε αυτούς που εργάζονται από 4 με 6 ώρες, σε αυτούς που εργάζονται από 6 με 8 ώρες και τέλος σε εργαζόμενους που είναι καθισμένοι πάνω από 8 ώρες.

Ο καθηγητής Richard Rosenkranz, υπεύθυνος για την έρευνα, αναφέρει πως τα άτομα τα οποία εργάζονται καθιστά για περισσότερες από 8 ώρες διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων. Επιπλέον, τα άτομα που εργάζονται για περισσότερες από 6 ώρες καθιστά, έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη. Η έρευνα αυτή δεν περιορίζεται μόνο για εργαζόμενους που ασκούν μία από τις λεγόμενες «δουλειές γραφείου», αλλά και άλλους, όπως οι οδηγοί.

Ο καθηγητής τονίζει την σημασία της άσκησης και της γενικότερης δραστηριοποίησης του ατόμου, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη ελαχιστοποίησης του συνολικού χρόνου που ξοδεύουμε καθισμένοι. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai