Στο Μάλμε της Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί ο 58ος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν...συνολικά 39 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο ημιτελικούς (Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2013) και τον τελικό (Σάββατο 18 Μαΐου 2013).

Στον τελικό θα λάβουν μέρος όσες χώρες προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς και απευθείας έξι, δηλαδή οι «big five» Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η Σουηδία, ως διοργανώτρια χώρα.

Κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για την εμφάνιση των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του Β’ ημιτελικού της 16ης Μαΐου. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό, αλλά αυτή θα καθοριστεί από τη σουηδική τηλεόραση SVT, που έχει την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.

Από την κλήρωση οι δύο ημιτελικοί διαμορφώθηκαν ως εξής:

Α’ ημιτελικός - 14 Μαΐου 2013

Α’ μέρος

Δανία, Κροατία, Ουκρανία, Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβενία, Εσθονία, Ρωσία.

Β’ μέρος

Λιθουανία, Σερβία, Ιρλανδία, Λευκορωσία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Μολδαβία.

Β’ ημιτελικός - 16 Μαΐου 2013

Α’ μέρος

Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Ισλανδία, Αγ. Μαρίνος, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Βουλγαρία.

Β’ μέρος

Ισραήλ, Νορβηγία, Αλβανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Γεωργία, Ελλάδα, Αρμενία, Ρουμανία.

Η σειρά με την οποία αναφέρονται οι χώρες είναι τυχαία και δεν αποτελεί την ακριβή σειρά εμφάνισής τους στους δύο ημιτελικούς.

Ακόμα, με κλήρωση καθορίστηκε ότι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό το Ην. Βασίλειο, η Σουηδία και η Ιταλία ψηφίζουν στον πρώτο ημιτελικό, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία στον δεύτερο. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai