Μεταξύ των ανθρώπων του κόσμου, το τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα, εύκολο στην παρασκευή και την κατανάλωση, ενώ...δεν είναι λίγοι οι πολιτισμοί, κυρίως στην Ανατολή, που έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες στην κατανάλωση τσαγιού. Σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε το πράσινο και το μαύρο τσάι, τις αρωματικές ποικιλίες αλλά και αυτά που έχουν φρουτώδη γεύση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ποικιλίες που παρασκευάζονται από παράξενα συστατικά, άγνωστα τα περισσότερα στο ευρύ κοινό. Ο κατάλογος που ακολουθεί περιέχει το top 10 των πιο παράξενων τσαγιών που καταναλώνουν οι άνθρωποι στον κόσμο…

10. Kombucha (τσάι κομπούχα)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Πρόκειται για ένα ρωσικό τσάι που φημίζεται για την ξινή γεύση του, γνωστό και ως «τσάι κβας» στους Ρώσους. Με καταγωγή από την παλαιότερη περιοχή της Ματζουρίας, το Kombucha παρασκευάζεται από γλυκό μαύρο τσάι που ζυμώνεται μέσα σε μύκητες. Η συνταγή είναι μυστική, ενώ στα κείμενα αναφέρεται να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Λετονία το 1911.

9. Brick Tea (τσάι των τούβλων)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Αν σκέφτεστε τσάι που γίνεται από… τούβλα, η φαντασία σας δεν είναι πολύ μακριά από την αλήθεια! Το όνομα δόθηκε στο τσάι από τον τρόπο παρασκευής του: Μαύρο τσάι σε σκόνη «τρίβεται» ανάμεσα σε δύο τούβλα και, στη συνέχεια, η σκόνη αυτή διαλύεται σε βραστό νερό. Στα χρόνια της τσαρικής Ρωσίας, ο μόνος τρόπος για να μεταφέρουν εύκολα το τσάι ήταν να το τοποθετήσουν ανάμεσα σε τούβλα, γεγονός που έδινε μετά στο ρόφημα μια ιδιαίτερη γεύση. Έτσι οι άνθρωποι σκέφτηκαν να τρίβουν το τσάι στα τούβλα, για να έχουν το συγκεκριμένο γευστικό αποτέλεσμα.

8. Pu-erh (τσάι με μύκητες)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Εξωτικό κινέζικο τσάι, γνωστό στον κόσμο των εραστών τσαγιού. Το Pu-erh είναι στην πραγματικότητα ένα πράσινο τσάι που αναπτύσσεται αργά με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου μύκητα. Παράγεται μόνο στην επαρχία Γιουνάν και είναι ένα από τα πιο ακριβά τσάγια στον κόσμο.

7. Awabancha (τσάι τουρσί)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Το τσάι αυτό έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια γαλακτικού οξέος και παράγεται στην πόλη Σικόκου της Ιαπωνίας. Τα φύλλα θυμίζουν περισσότερο… τουρσί και ολόκληρη η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκολη. Για το λόγο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια τσάγια στον κόσμο.

6. Kukicha (τσάι με κοτσάνια)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Παρασκευάζεται μόνο από τα κοτσάνια, τους μίσχους και τους βλαστούς του πράσινου τσαγιού και όχι τα φύλλα. Αυτά τα μέρη του φυτού που συνήθως πετάγονται ή χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα σε άλλες χώρες, στην Ιαπωνία τα συνδυάζουν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τσάι που ονομάζεται Kukicha. Διακριτική γεύση και δυνατό άρωμα κάνουν το ρόφημα αυτό ακατανίκητο!

5. Dragon & Tiger Tea (τσάι με αλκοόλ)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό αλκοόλης και μαύρου τσαγιού, σε συγκεκριμένες δόσεις. Συνήθως το αλκοόλ είναι λιγότερο από το τσάι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό. Οι Κινέζοι, παρόλα αυτά, προτιμούν το μπράντι, που ταιριάζει καλύτερα με το μαύρο τσάι. Η σωστή δόση είναι 1/2 ή 1/4 από το καπάκι του μπουκαλιού σε ένα φλιντζάνι ζεστό τσάι. Προσοχή: Πρώτα πρέπει να ρίξετε το αλκοόλ και μετά το τσάι!

4. Pocha (τσάι με βούτυρο)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Παρασκευάζεται στο Θιβέτ και είναι ουσιαστικά τσάι με βούτυρο που φτιάχνεται από το γάλα του Yak (είδος βοοειδούς της περιοχής), ως υποκατάστατο του γάλακτος. Το τσάι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού του Θιβέτ και το Pocha είναι ό,τι πρέπει για τους παγωμένους χειμώνες της χώρας. Προσφέρει υψηλή θερμιδική ενέργεια αλλά και μεγάλη προστασία από τα σκασμένα χείλη, δεδομένου ότι περιέχει βούτυρο. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος βουτύρου, γιατί αφήνει έντονη λιπαρότητα στο ρόφημα.

3. Garlic Tea (τσάι σκόρδου)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Το… τσάι σκόρδου είναι ένα από τα πλέον παράξενα τσάγια στον κόσμο, λόγω γεύσης και -κυρίως- αρώματος! Παρόλα αυτά το σκόρδο -ως γνωστόν- συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας το λίπος στο σώμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που η Αντζελίνα Τζολί το έχει πρώτο στη λίστα των προτιμήσεών της.

2. Panda Poo Tea (τσάι πάντα)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Είδος πράσινου τσαγιού που αναπτύσσεται μόνο με τη χρήση κοπριάς από… πάντα! Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά τσάγια στον κόσμο, καθώς μόλις 50 γραμμάρια κοστίζουν περίπου 3.500 δολάρια! Βέβαια, η δοσολογία για ένα φλιτζάνι δεν απαιτεί πάνω από 3 γραμμάρια, γιατί διαφορετικά το ρόφημα γίνεται βαρύ και πικρίζει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοπριά των πάντα αποτελεί άριστο καλό οργανικό λίπασμα καθώς τα συμπαθή ζώα τρέφονται μόνο με μπαμπού.

1. Dry Ice Tea Bubble (τσάι με ξηρό πάγο)

perierga.gr - Το Top 10 των πιο παράξενων τσαγιών!

Δροσερό, πολύ δροσερό τσάι, αφού η θερμοκρασία του αγγίζει τους -78,5 βαθμούς Κελσίου! Αυτή είναι η θερμοκρασία στην οποία το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αλλάζει από αέριο σε στερεό και αντίστροφα. Αν και ως αέριο είναι αόρατο, το κατεψυγμένο CO2 (γνωστό ως «ξηρός πάγος») μοιάζει πολύ με παγωμένο νερό. Και πριν βιαστείτε να χαρείτε με τη… δροσιά του, σκεφτείτε ότι το άγγιγμα του ξηρού πάγου στη σάρκα είναι επώδυνο, ενώ μπορεί να προκαλέσει και επικίνδυνα εγκαύματα. Ωστόσο, το εν λόγω τσάι αποτελεί δημοφιλές ρόφημα στο Πεκίνο, τόσο ανάμεσα σε ντόπιους όσο και τουρίστες, που δείχνουν να το προτιμούν όλο και περισσότερο. Perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai