Το σωματείο των Ελλήνων φαν της Εurovision «INFE Greece-The Greek eurovision fanclub» παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα...και ενημερώνει τα μέλη του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του www.eurovisionfanclub.gr με δημοσιεύσεις, μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου ότι «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».


Το INFE GREECE επικοινώνησε άμεσα με το γραφείο του κυρίου Τζώνη Καλημέρη και έλαβε την ακόλουθη απάντηση: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για το θέμα, αλλά η πολιτική ηγεσία προσανατολίζεται σε αποχή. Δόθηκαν προτάσεις για την εύρεση κάποιου χορηγού αλλά το κόστος έχει αυξηθεί πολύ. Συγκεκριμένα, φέτος η EBU αύξησε από 100.000 σε 120.000 ευρώ το κόστος συμμετοχής της χώρας μας».

«Η δυσαρέσκεια των fans και του κόσμου της Eurovision είναι μεγάλη, διότι η EBU δεν λαμβάνει υπ' όψιν την οικονομική ύφεση της Γηραιάς Ηπείρου και έχει ανεβάσει πολύ τον οικονομικό πήχη! Το γεγονός της διάθεσης των εισιτηρίων στην τιμή των 345 ευρώ επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Με την ελπίδα να εξευρεθεί, εάν είναι εφικτό, η καλύτερη λύση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο και κλείνει με τη διαπίστωση ότι «εάν συμβεί η αποχή ολόκληρου του ελληνικού έθνους από τον θεσμό (μετά τις φήμες περί αποχώρησης λόγω ανάλογων οικονομικών δυσκολιών και της Κύπρου) θα είναι η πρώτη φορά από το 1975 που δεν θα υπάρχουμε ως Έλληνες στον διαγωνισμό». Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai