Κουζίνα από Swarovski!

Νησίδα από μασίφ κρύσταλλο Μουράνο, είκοσι εφτά ντουλάπια με πρόσοψη κρυστάλλου και πολυέλαιος με κρύσταλλα Swarovski συνθέτουν...την ασύλληπτης πολυτέλειας κουζίνα Fiore di Cristallo, που κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ!

Την κουζίνα-υπερπαραγωγή υπογράφει ο κορυφαίος σχεδιαστής Κλαούντιο Τσελιμπέρτι και ενδεικτικό της ιδιαιτερότητάς της είναι ότι μόνο η επεξεργασία του Μουράνο για την κατασκευή της πήρε πάνω από έναν χρόνο! Λογικό είναι, λοιπόν, η αναμονή για μια τέτοια κουζίνα να φτάνει και τους οκτώ μήνες. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά πολυτελών χαρακτηριστικών, με αποκορύφωμα τη νησίδα κρυστάλλου αξίας 45.660 ευρώ, ο οποίος φωτίζεται από τον πολυέλαιο αξίας 32.706 ευρώ! Ο νεροχύτης, που είναι επίσης φτιαγμένος από κρύσταλλο, κοστίζει 3.321 ευρώ, ενώ οι γερμανικές συσκευές της εταιρείας Gaggenau είναι φτιαγμένες στο χέρι και το κόστος τους ανέρχεται στα 29.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι και μια ειδική καμπίνα διατήρησης κρασιού, η τιμή της οποίας είναι 3.500 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα φινιρίσματα και στις μεγάλες επιφάνειες της πολύτιμης αυτής κουζίνας έχει χρησιμοποιηθεί χαλκός, επειδή αυτό το υλικό έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι λειτουργεί απωθητικά στα μικρόβια.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, η εν λόγω κουζίνα «στοχεύει να φτάσει στα άκρα τα όρια του εφικτού στο design». Η κουζίνα Fiore di Cristallo παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο από τον διάσημο σεφ Αλντο Ζίλι και εκτίθεται στο One Mayfair. Αποτελεί, προς το παρόν, το μοναδικό κομμάτι που υπάρχει στον κόσμο.

«Ο Κλαούντιο είναι στο μυαλό μου. Αυτή την κουζίνα θα μπορούσα να τη συγκρίνω με ένα κιλό λευκές τρούφες στα μακαρόνια μου!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο μεγάλος σεφ. Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai