Μικρότερο και ελαφρύτερο το νέο PlayStation 3

Η εταιρεία Sony έχει συνηθίσει τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου τους καταναλωτές σε επανασχεδιασμό της εκάστοτε...παιχνιδο-κονσόλας PlayStation, σε μικρότερο μέγεθος, βάρος αλλά και τιμή.

Η αρχή έγινε με το πρώτο PlayStation (αλλιώς γνωστό ως «PSX») και προς το τέλος της «ζωής» του περί το 2000, οπότε η νέα γραμμή έφερε μικρότερο όγκο και το νέο όνομα «PSOne». Εν συνεχεία, στην εποχή του PlayStation 2 και γύρω στα τέλη του 2004, η Sony, χωρίς αυτήν τη φορά να αλλάξει το όνομα (αν και ανεπίσημα είχε βαπτιστεί ως «PS2 Slim»), παρουσίασε ένα αρκετά πιο λεπτό και ελαφρύτερο μοντέλο, με ενσωματωμένη πλέον τη θύρα Ethernet για άμεση πρόσβαση σε διαδικτυακά παιχνίδια.

Με τον ερχομό του PlayStation 3 στα τέλη του 2006 / αρχές 2007, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή ένα νέο design, καθώς η κονσόλα ήταν αρκετά ογκώδης, βαριά, ενώ -όπως αποδείχθηκε κατά πρώτο έτος μετά το λανσάρισμα- συνοδευόταν από κατασκευαστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και βλάβη εσωτερικών μερών. 

Το νέο μοντέλο έγινε πραγματικότητα τον Αύγουστο του 2009, με πιο λεπτή και ελαφριά κατασκευή, ενώ πλέον η ονομασία επί της κονσόλας άλλαξε στη συντομογραφία «PS3». 

Όμως η Sony, προφανώς δεν σταμάτησε το «lifting» της κονσόλας εσωτερικά στα εργαστήριά της, καθώς στην έκθεση βιντεο-παιχνιδιών «Tokyo Game Show», που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην Ιαπωνία, παρουσίασε ένα ακόμα πιο νέο μοντέλο, που είναι 20% μικρότερο σε όγκο και 25% ελαφρύτερο, συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο PS3. 

Μια περαιτέρω σημαντική διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι δίσκοι CD/DVD/Blu-ray στην κονσόλα: πλέον ανοίγουμε το καπάκι και τοποθετούμε με το χέρι μας τον εκάστοτε δίσκο, όπως κάναμε στη δεκαετία των '90 στο PSX. Εκ πρώτης, μπορεί να δείχνει ως μια παρωχημένη σχεδιαστική επιλογή από μεριάς Sony, αντιθέτως, όμως, είναι μια πρόταση που έχει μεγαλύτερη «αντοχή» στους χειρισμούς των παικτών μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι συνήθως είναι λιγότερο προσεκτικοί στην τοποθέτηση των δίσκων (περισσότερη ώθηση απ’ όση χρειάζεται), με αποτέλεσμα τη βλάβη του Blu-ray drive. 

Τέλος, το νέο PS3 έχει δύο διαφορετικά μοντέλα, με τη διαφορά να εστιάζεται στον αποθηκευτικό χώρο αλλά και την τιμή λιανικής. Το μοντέλο με τα 500GB χωρητικότητας εσωτερικού σκληρού δίσκου, το παιχνίδι «FIFA 13» και στην τιμή των 299,99 ευρώ, θα λανσαριστεί στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ το μοντέλο με μόλις 12GB Flash εσωτερικής αποθηκευτικής μνήμης (επεκτάσιμης μέσω προαιρετικής αγοράς σκληρού δίσκου SATA 2.5 ιντσών) θα κοστίζει 229,99 ευρώ και θα εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων στις 12 Οκτωβρίου. 

Αυτές είναι οι επίσημες ευρωπαϊκές τιμές από την ίδια τη Sony, συνεπώς, όταν τα νέα μοντέλα PS3 έρθουν στην Ελλάδα και τύχει να τα συναντήσετε με ακριβότερη τιμή, τότε θα γνωρίζετε ήδη ότι -για άλλη μια φορά- εμείς οι Έλληνες καταναλωτές απολαμβάνουμε «ειδική» τιμολογιακή μεταχείριση...Zougla.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai