Συμβουλές ομορφιάς μετά το καλοκαίρι; Επιδερμίδα

Οι καυτές μέρες του Αυγούστου δεν ήταν και ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σας... Οι ελιές πολλαπλασιάζονται, όπως και οι φακίδες, οι πόροι σας μεγαλώνουν και οι ρυτίδες γίνονται περισσότερες. Και το χειρότερο απ' όλα; Όλα αυτά δεν φεύγουν με το που έρχεται ο Σεπτέμβρης και τελειώνουν οι διακοπές σας.

Το αλάτι στον ιδρώτα και το θαλασσινό νερό, μαζί με τα χημικά στο χλώριο της πισίνας και στα αντηλιακά μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σας, όπως επίσης και το cleanser που πιθανόν να χρησιμοποιούσατε για να βγάλετε το μακιγιάζ σας. Για να φροντίσετε το ταλαιπωρημένο σας δέρμα τώρα που θα αρχίσουν τα κρύα καλό θα είναι να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό cleanser και ενυδατώστε το με προϊόντα όπως το βούτυρο καριτέ, τα φυσικά έλαια και τα ceramides για να ενισχυθεί το δέρμα σας.
Μην απογοητεύεστε όμως, ο Σεπτέμβριος είναι η τέλεια εποχή για να φρεσκάρετε το δέρμα σας και να το επαναφέρετε στη πρότερη λαμπερή του όψη.
Ενυδατώστε το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα σας


Ελαχιστοποιήστε τις λεπτές γραμμές
Τα νεκρά κύτταρα δημιουργούν ζάρες στην επιφάνεια του δέρματος, οπότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μαλακώσετε την υφή του δέρματός σας, κάνοντας απολέπιση δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Τα χημικά pealing δεν σας απαλλάσσουν απλά από τα νεκρά κύτταρα. Βοηθούν επίσης με τις μαύρες κηλίδες, τις ρυτίδες, την ακμή και τους μεγάλους πόρους. Μετά το pealing ενυδατώστε με μια ενυδατική κρέμα που περιέχει γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα. Αν μάλιστα βάζετε στο πρόσωπό σας δύο φορές την εβδομάδα μια κρέμα με ρετινόλη Α, τότε θα ενισχυθεί το κολαγόνο και η επιδερμίδα σας θα δείχνει λαμπερή και νεανική.


Απαλλαγείτε από τη χαλάρωση
Για να δημιουργηθεί νέο κολλαγόνο στην επιδερμίδα σας χρειάζεστε αρκετή ρετινόλη Α και αντιοξειδωτικά για να μην επιδεινωθεί το κολλαγόνο που ήδη έχετε. Απλώστε στο πρόσωπό σας δύο φορές την εβδομάδα μια κρέμα με ρετινόλη Α. Επίσης μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδατική σας κρέμα πρωί και βράδυ που καλό θα είναι να περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως πράσινο τσάι και βιταμίνη C. Αν κάνετε όλα αυτά με θρησκευτική ευλάβεια, τότε σίγουρα σε οχτώ εβδομάδες θα δείτε αποτέλεσμα.

Καφέ κηλίδες και φακίδες
Οι καφέ κηλίδες, οι φακίδες, όπως και το μαύρισμα είναι η άμυνα του δέρματος απέναντι στον ήλιο. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τον πολύ ήλιο τώρα και να φοράτε αντηλιακή κρέμα, ώστε τα μελανοκύτταρα να αρχίσουν να λειτουργούν λιγότερα εντατικά και να παράγουν λιγότερες χρωστικές ουσίες για να προστατέψουν το δέρμα. Χρησιμοποιήστε επίσης πάντα ενυδατική κρέμα και ίσως χρειαστεί να κάνετε και ένα χημικό pealing.

Αντιμετωπίστε τους μεγάλους πόρους
Δεν είναι της φαντασίας σας. Το καλοκαίρι όντως οι πόροι σας φαίνονται μεγαλύτεροι τώρα. Ο ήλιος και η ζέστη ενεργοποιούν τους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα το δέρμα σας να γίνεται πιο λιπαρό και μαζί με τη σκόνη και την κερατίνη οι πόροι σας γίνονται πιο μεγάλοι. Η λύση σ' αυτό το πρόβλημα είναι να βάλετε μια κρέμα με σαλικυλικό οξύ που εισρέει στους πόρους και τους καθαρίζει εντελώς. Για τις μεικτές επιδερμίδες χρησιμοποιείστε το προϊόν αυτό μόνο στους μεγάλους πόρους που βρίσκονται στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι.Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai