Ρεκόρ μακροβιότητας για οικογένεια από τη Σαρδηνία!

Σε ποια χώρα λέτε να ζουν περισσότερα χρόνια; Όπως αποδείχθηκε στην Σαρδηνία! Η οικογένεια Μέλις από τη Σαρδηνία κατάφερε να σπάσει...το ρεκόρ ομαδικής μακροβιότητας αφού τα εννέα μέλη της έχουν συνολικά ηλικία... 818 ετών!

Για να καταλάβετε η πιο ηλικιωμένη η Κονσολάτα, έχει αποκτήσει εννέα παιδιά, 24 εγγόνια, 25 δισέγγονα και τρία τρισέγγονα, θα γιορτάσει τα 105 χρόνια της την Τετάρτη. Δεύτερη στη σειρά, είναι η Κλαούντια, 99 ετών, η οποία χαίρει άκρας υγείας και την Κυριακή την είδαν στην πρώτη σειρά στη λειτουργία της ενορίας της.

Ακολουθούν η Μαρία, 97 ετών (είχε κάποια μικροπροβλήματα στην υγεία της τελευταία, σύμφωνα με το δημοσίευμα), ο Αντόνιο, 93 ετών, η Κοντσέτα, 91, ο Αντόλφο 89 ο οποίος εργάζεται ακόμη στο μπαρ του στο Περντασεφόγκου, ο Βιτάλιο, 86, η Βιτάλια 81 και η βενιαμίν Μαφάλντα, 78 ετών.

Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, η Σαρδηνία και ιδίως η περιοχή της Ολιάστρα κρατά το ιταλικό και ένα από τα παγκόσμια ρεκόρ μακροβιότητας : 22 στους 100.000 κατοίκους είναι υπεραιωνόβιοι, ενώ στην υπόλοιπη Ιταλία αντιστοιχούν 8 αιωνόβιοι για κάθε 100.000 κατοίκους.

Όσο για το μυστικό τους; Τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα! 
«Από τη μια υπάρχει η κληρονομικότητα... αλλά επίσης η εύφορη γη και τα φρούτα της, ιδίως τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα που περιέχουν ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στη μακροβιότητα», είπε στην εφημερίδα Corierre della Sera ο Λούκα Ντεϊάνα, καθηγητής κλινικής βιοχημείας στο πανεπιστήμιο του Σάσαρι ο οποίος από το 1996 έχει μελετήσει τις περιπτώσεις 2.500 υπεραιωνόβιων της Σαρδηνίας. 

Ο καθηγητής σημείωσε ότι ρόλο ενδέχεται να παίζουν, επικουρικά, «τα μαγνητικά πεδία» αλλά και «η κουλτούρα --όχι με την έννοια της εκπαίδευσης, αλλά των οικογενειακών παραδόσεων που συμβάλλουν να ζουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι».Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai