Οι εκπτώσεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Οι εκπτώσεις μπορεί να ωφελούν το πορτοφόλι, αλλά βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Αυτό είναι το ανατρεπτικό αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονγκ Αϊλαντ αφού μελέτησαν...τη συμπεριφορά ομάδας εθελοντών σε περίοδο υπερπροσφορών. 

Σύμφωνα με τις μελέτες τους, όσο πιο δελεαστικές ήταν οι προσφορές τόσο μεγαλύτεροι εμφανίζονταν οι κίνδυνοι για την υγεία των εθελοντών, κυρίως σε πνευματικό επίπεδο. 

Πιο συγκεκριμένα, το 20% των συμμετεχόντων εμφάνισε πολύ υψηλά επίπεδα στρες και άγχους κατά τη διάρκεια των αγορών, ενώ το 23% έχασε την αίσθηση της πραγματικότητας. 

Οπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες, σχεδόν το 50% των εθελοντών εκδήλωσε έλλειψη συμπάθειας απέναντι στους άλλους αγοραστές, εκλαμβάνοντάς τους ως αντιπαθητικούς ανταγωνιστές.

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας της έρευνας Νόελ Χάντερ σχολίασε ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί συχνά σε περίοδο μεγάλων ευκαιριών παρατηρούνται βίαια ξεσπάσματα και ποδοπατήματα ανάμεσα στους καταναλωτές. 

Ο Αμερικανός ψυχολόγος εξήγησε ότι η επιθυμία άμεσης αγοράς των εκπτωτικών προϊόντων οδηγεί σε αλλοίωση της συμπεριφοράς, αλλά και σε έκρηξη του άγχους. 

Οι ειδικοί συνιστούν στους ανθρώπους που έχουν την τάση να εκδηλώνουν τα παραπάνω συμπτώματα να χρησιμοποιούν τεχνικές χαλάρωσης και να κάνουν ασκήσεις αναπνοής πριν βγουν για ψώνια, καθώς επίσης να μην ξεχνάνε τον ρεαλιστικό στόχο της εξόδου τους.Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai