Συμβουλές για να μειώσετε τις ρυτίδες : Δεν χρειάζεται να δαπανήσει κανείς εκατοντάδες ευρώ σε κρέμες και σε ακριβές θεραπείες. Οι παρακάτω εύκολες συμβουλές για την προστασία του δέρματος θα σας φανούν

Δεν χρειάζεται να δαπανήσει κανείς εκατοντάδες ευρώ σε κρέμες και σε ακριβές θεραπείες. Οι παρακάτω εύκολες συμβουλές...για την προστασία του δέρματος θα σας φανούν ‘πολύτιμες’.

• Να κοιμάστε ανάσκελα
Το να κοιμάται κανείς σε διάφορες θέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργεί τις λεγόμενες «γραμμές του ύπνου» - ρυτίδες οι οποίες χαράζονται στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Το να κοιμάστε στο πλευρό αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε ‘μπρούμυτα’ δημιουργεί ρυτίδες στο μέτωπο. Για να μειωθούν οι ρυτίδες, οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμόμαστε ανάσκελα.

• Τρώτε περισσότερο ψάρι - Ιδιαίτερα Σολωμό
Ο σολομός καθώς και άλλα ψάρια του κρύου νερού αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και είναι πλούσια στο απαραίτητο για το δέρμα μας λιπαρό οξύ ωμέγα-3. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα απαραίτητα λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το κρατούν ‘παχουλό’ και νεανικό, βοηθώντας έτσι στη μείωση των ρυτίδων.

• Δυσκολία στην όραση και ευαισθησία στον ήλιο
Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου - όπως το συνοφρύωμα ή το χαμόγελο –δημιουργούν αυλάκια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τα αυλακιά αυτά καταλήγουν σε ρυτίδες. Φορέστε γυαλιά ανάγνωσης, αν τα χρειάζεστε καθώς επίσης και γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο.

• Αντικαταστήστε τον καφέ με το κακάο
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 2006 του Journal of Nutrition, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει υψηλά επίπεδα δυο διαιτητικών φλαβονοειδή ουσιών (epicatchin και κατεχίνη) που προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, το ενυδατώνουν και βελτιώνουν τη κυκλοφορία των κυττάρων.

• Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας
Σύμφωνα με δερματολόγους του Πανεπιστημίου του ‘Maryland Medical Center’, το νερό της βρύσης απομακρύνει τα φυσικά έλαια και την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το δέρμα για να προστατευτεί από τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε ενυδατικό σαπούνι ή κρέμα καθαρισμού.

• Δοκιμάστε βιταμίνη C
Μελέτες από το Πανεπιστήμιο Tulane, υποδεικνύουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου, που προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία UVA και UVB, να διορθώσει τους ‘λεκέδες’ (μελάχρωση) και να βελτιώσει ορισμένες φλεγμονώδη παθήσεις του δέρματος. Το κλειδί για καλύτερα αποτελέσματα είναι ο τύπος της βιταμίνης C που χρησιμοποιείται. Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το L-ascorbic acid (ένας τύπος της βιταμίνης C) παρουσιάζεται ως η πιο ισχυρή ουσία για την καταπολέμηση των ρυτίδων.

• Καταναλώνετε περισσότερη σόγια
Έρευνες δείχνουν ότι η σόγια μπορεί να βοηθήσει στη προστασία και στη θεραπεία της φωτογήρανσης. Σε μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘European Journal of Nutrition’, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι προϊόντα σόγιας (τα συστατικά της οποίας περιλαμβάνουν βιταμίνες, πρωτεΐνες ψαριών, εκχυλίσματα από λευκό τσάι, σταφύλι, και ντομάτα), βελτίωσαν τη δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματος σε διάστημα μόλις έξι μηνών.

• Ακολουθείστε βασικούς κανόνες για τη φροντίδα του δέρματος

- Αν θέλετε πραγματικά να παραμείνει το δέρμα νέο ξεκινήστε με τα βασικά.
- Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο
- Να φοράτε αντηλιακό
- Μην καπνίζετε
- Να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του δερματολόγου σας Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai