Η ασπιρίνη μειώνει τη θνησιμότητα από καρκίνο; : Ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού οι οποίοι για τουλάχιστον εννέα μήνες λάμβαναν καθημερινά 80 mg ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ασπιρίνη), είχαν 30% λιγότερες

Ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού οι οποίοι για τουλάχιστον εννέα μήνες λάμβαναν καθημερινά 80 mg ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ασπιρίνη), είχαν...30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια των επόμενων 3,5 ετών σε σχέση με ασθενείς που δεν είχαν λάβει το γνωστό φάρμακο. Το αποτέλεσμα της λήψης ασπιρίνης ήταν περισσότερο εμφανές στους ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, μειώνοντας την πιθανότητα θανάτου κατά 39%.

Τα παραπάνω ευρήματα Δανών επιστημόνων έρχονται να προστεθούν σε άλλα Βρετανών συναδέλφων τους τα οποία έχουν δείξει ότι η ασπιρίνη, όχι μόνο φαίνεται να προλαμβάνει μια σειρά από καρκίνους, αλλά και να εμποδίζει την μετάσταση των όγκων σε άλλα όργανα.

Σημαντικές κλινικές συνέπειες 
Οι δανοί ερευνητές, του Πανεπιστημίου του Leiden, εξήγαγαν τα συμπεράσματά τους παρακολουθώντας 4.500 ασθενείς και εκτιμούν ότι αυτά θα έχουν σημαντικές κλινικές συνέπειες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Γκέριτ-Γιαν Λίφερς «η μελέτη μας κατέδειξε τα θεραπευτικά αποτελέσματα ενός ευρέως διαδεδομένου, κοινού φαρμάκου που κοστίζει 'ψίχουλα'».

Με δεδομένο ότι η καθημερινή λήψη ασπιρίνης μπορεί να έχει και παρενέργειες, οι ειδικοί τονίζουν ότι κανένας δεν θα πρέπει να λάβει το φάρμακο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού του. Η έρευνα δημοσιεύεται στο British Journal of Cancer.ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai