Τέλη του 2012 τα πρώτα smartphone με λειτουργικό Mozilla : Κινητά τηλέφωνα που βασίζονται σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα του Mozilla, του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που αναπτύσσει τον φυλλομετρητή Firefox, θα κυκλοφορήσουν στη Βραζιλία στα

Κινητά τηλέφωνα που βασίζονται σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα του Mozilla,..του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που αναπτύσσει τον φυλλομετρητή Firefox, θα κυκλοφορήσουν στη Βραζιλία στα τέλη του έτους, αναφέρει τοπικό ιστολόγιο τεχνολογίας.
Το δημοσίευμα του ιστολογίου Ztop για το λανσάρισμα των νέων smartphone έρχονται να επιβεβαιώσεις τις δηλώσεις στελέχους του Mozilla στο World Mobile Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι νέες συσκευές σχεδιάστηκαν από την ισπανική Telefonica, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο κατασκευαστής.

Το κινητό ως υπηρεσία
Το λειτουργικό Boot to Gecko του Ιδρύματος Mozilla, βασισμένο στο επίσημο πρότυπο HTML 5 με το οποίο αναβαθμίζεται ο Παγκόσμιος Ιστός, ακολουθεί διαφορετική λογική σε σχέση με το iPhone της Apple την πλατφόρμα Android της Google -τους δύο μεγάλους παίκτες της αγοράς τους οποίους θα κληθεί να αντιμετωπίσει. 
Το νέο λογισμικό καταργεί τις περισσότερες ενσωματωμένες λειτουργίες των κινητών τηλεφώνων αντικαθιστώντας τες με διαδικτυακές υπηρεσίες -οι κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και η περιήγηση στο Διαδίκτυο δεν θα βασίζονται σε ενσωματωμένο λογισμικό αλλά θα πραγματοποιούνται μέσω του Παγκόσμιου Ιστού.
Αυτό σημαίνει ότι τα κινητά δεν θα χρειάζονται μεγάλη μνήμη και γρήγορους επεξεργαστές που αυξάνουν την τιμή.
Όπως αναφέρει το Ztop, ο διευθύνων σύμβουλος του Mozilla Γκάρι Κόβακς ανέφερε σε συνέδριο στο Σάο Πάολο ότι τα κινητά Βοot to Gecko διαχειρίζεται τις εφαρμογές (apps) περισσότερο ως ιστοσελίδες, οι οποίες παραμένουν «ανοιχτές» και μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν δεδομένα.
Όσον αφορά την τιμή, το Ίδρυμα Mozilla έχει υποσχεθεί ότι η νέα προσέγγιση θα μειώσει «δραστικά» τις τιμές των smartphone.ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai