Tobii Gaze: Τα μάτια του χρήστη θα οδηγούν το  βελάκι στα Windows 8

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση χειρισμού, για τα επερχόμενα Windows 8, τα οποία σημειωτέον θα διατεθούν ταυτόχρονα για ταμπλέτες και PC υπολογιστές, ακούει στο όνομα...
«Tobii Gaze».
Ο λόγος που έχει αναπτυχθεί ο ιδιότροπος αυτός χειρισμός, έγκειται στο γεγονός ότι τα νέα όγδοα παράθυρα της Microsoft, έχουν ένα τελείως ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας, το οποίο κινείται πιο πολύ προς το μοτίβο χρήσης μέσω ταμπλέτας, όπως διαφαίνεται από τα μεγάλα και ευδιάκριτα εικονίδια εφαρμογών.
Ως γνωστό, οι ταμπλέτες χειρίζονται δια της αφής, ενώ οι υπολογιστές μέσω πληκτρολογίου συν ποντικιού (mouse) ή επιφάνεια αναγνώρισης αφής (trackpad) ως αντικαταστάτη του «ηλεκτρονικού τρωκτικού». Όμως, όταν χρησιμοποιούμε υπολογιστή, το βελάκι / δείκτης που κινείται μέσω trackpad/mouse δείχνει τα «χρόνια» του, ευρισκόμενο στο νέο περιβάλλον των Windows 8 – τα οποία ξαναλέμε, υποστηρίζουν κανονικότατα τη χρήση μέσω υπολογιστών, αλλά έχουν σχεδιαστεί με εντελώς νέα βάση, αυτή των ταμπλετών.
Συνεπώς, αρχίζουν τα «δύσκολα» για το βελάκι/δείκτη έναντι της δακτυλικής αφής; Όχι, λέει η «Tobii Technology» η οποία έχει αναπτύξει τον τρόπο χειρισμού Tobii Gaze. Μέσω αυτού, τα μάτια του χρήστη βοηθούν στην εύκολη, γρήγορη και ακριβή τοποθέτηση του δείκτη / βέλους εκεί που θέλουμε, χωρίς να χρειαστεί να χρονοτριβούμε, αγκομαχώντας να κεντράρουμε το βελάκι εκεί που επιθυμούμε – απλά, οδηγούμε το δείκτη προς το επιθυμητό σημείο, παράλληλα κοιτάμε ακριβώς εκεί που είναι το τελευταίο και το βελάκι μας έχει τοποθετηθεί απευθείας χωρίς να απαιτείται από εμάς καμία προσπάθεια.
Στην έκθεση τεχνολογίας CES 2012 (Consumer Electronics Show) που γίνεται κάθε χρόνο εδώ και τρεις δεκαετίες στο Λας Βέγκας και που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία Tobii Technology υπόσχεται μια πληρέστερη επίδειξη και επεξήγηση του εναλλακτικού τρόπου χειρισμού της, για Windows 8 και PC υπολογιστές. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai