Κινδυνεύουν με έμφραγμα όσοι έχασαν αγαπημένο πρόσωπο

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί πραγματικά να μας ραγίσει την καρδιά! 
Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι μια τέτοια απώλεια, την ημέρα που αυτή συμβαίνει, αυξάνει...κατά 21 φορές την πιθανότητα οι στενοί συγγενείς του νεκρού να πάθουν καρδιακή προσβολή. 
Αυτός ο κίνδυνος, ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός βαίνει μειούμενος. Ενδεικτικό είναι ότι την πρώτη εβδομάδα ο κίνδυνος αυτός φτάνει να είναι έξι φορές υψηλότερος από το φυσιολογικό.
Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που μελετά συγκεκριμένα τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής τις πρώτες εβδομάδες μετά τον θάνατο αγαπημένου προσώπου, και δίνει αφορμή στους ειδικούς να υπογραμμίσουν την ανάγκη για μεγάλη προσοχή στην υγεία των στενών συγγενών. 
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο μακροχρόνια τον διατρέχουν οι σύζυγοι όσων πεθαίνουν, αφού πάνω από το 50% αυτών πεθαίνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. 
Η νέα αυτή έρευνα, ωστόσο, δείχνει ότι το στρες που προκαλεί το πένθος έχει άμεση επίδραση στην υγεία, ενώ η αϋπνία και η μείωση όρεξης για φαγητό που το συνοδεύουν μπορεί να καταπονήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, το στρες αυτό αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, ανεβάζει την πίεση αλλά και την πηκτικότητα του αίματος. Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai