Ουσία που νικά ακόμη και την επίδραση των χημικών όπλων

Ουσία που μπορεί να καταπολεμήσει το Αλτσχάιμερ αλλά και την επίδραση των χημικών όπλων κατάφεραν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου...του Γέιλ ανέπτυξαν την πρώτη εύκολη μέθοδο δημιουργίας του συστατικού huperzine-A, το οποίο μέχρι πρότινος μπορούσαν να προμηθευτούν μονάχα από το εκχύλισμα συγκεκριμένων βρυόφυτων που φύονται στην Κίνα ή μέσω μιας εξαιρετικά σύνθετης διαδικασίας παραγωγής στο εργαστήριο.
Η νέα μέθοδος βασίζεται σε μόλις οχτώ βήματα και μπορεί να παράγει αρκετά μεγάλη ποσότητα της ουσίας. «Η ικανότητα σύνθεσης μεγάλων ποσοτήτων huperzine-A στο εργαστήριο είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς το ίδιο το φυτό που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες χρειάζεται δεκαετίες για να αναπτυχθεί, ενώ κινδυνεύει και με εξαφάνιση» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Σεθ Χέρζον. 
Επόμενος στόχος των ειδικών είναι η διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν τη θεραπευτική δράση της εν λόγω ουσίας σε μια σειρά νευρολογικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ. Η huperzine-A δείχνει να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό και η δράση της να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ουσία δείχνει όμως και ο αμερικανικός στρατός, αφού σε πειράματα που έγιναν σε ζώα αποδείχτηκε ότι μπορεί να προστατεύσει τα πρωτεύοντα θηλαστικά από την επίδραση των χημικών όπλων χωρίς παρενέργειες. Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai