Πάνω από 250 επιστολές του Τζον Λένον στη δημοσιότητα

Περισσότερες από 250 επιστολές και κάρτες που έστειλε ο τραγουδιστής των Μπιτλς, Τζον Λένον, στους φίλους και στην οικογένειά του...θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά.
«Δεν υπάρχουν δραματικές αποκαλύψεις» λέει ο συγγραφέας Χάντερ Ντέιβις, αλλά τονίζει ότι τα γράμματα παρουσιάζουν μια «βασανισμένη ψυχή».
«Τον βλέπεις να είναι αστείος, τον βλέπεις να επιδεικνύεται, τον βλέπεις να έχει κατάθλιψη, τον βλέπεις σε διαφορετικά στάδια» λέει ο Χάντερ Ντέιβις, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τις επιστολές του διάσημου τραγουδιστή.
Ο συγγραφέας ανακάλυψε αυτές τις επιστολές σε δημοπρασίες, ενώ συγγενείς, μέλη του στενότερου κύκλου των Μπιτλς, έμποροι αναμνηστικών και συλλέκτες του έδωσαν πρόσβαση στις επιστολές του Τζον Λένον.
Είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος του διάσημου «Σκαθαριού», Γιόκο Όνο έδωσε την έγκρισή της να δημοσιοποιηθούν οι ιδιωτικές επιστολές του Τζ.Λένον.
«Η πρώτη του αντίδραση σε οποιοδήποτε συναίσθημα, είτε ήταν θυμός ή κατάπληξη ή μίσος, δεν ήταν να πάει στο πιάνο ή στην κιθάρα» είπε ο Χ.Ντέιβις σε ετήσιο συνέδριο για τους Μπιτλς στο Λίβερπουλ.
«Ήταν πολύ πιθανό να πιάσει ένα στυλό και να το γράψει. Και έγραφε τόσο διασκεδαστικές επιστολές!» προσθέτει.
«Όταν έγραφε ένα γράμμα ή μια κάρτα σε κάποιον, θεωρούσε πρόκληση να γράψει κάτι μοναδικό γι'αυτούς, να τους διασκεδάσει και να ανταποκριθεί στο χιούμορ (του παραλήπτη)» λέει. ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai