Στις αίθουσες δικαστηρίων, στα ερτζιανά και στις ιστοσελίδες ή blogs παίζεται τις τελευταίες μέρες -και θα συνεχίσει για μέρες ακόμη- το δράμα του ALTER.
Το κανάλι εξακολουθεί να εκπέμπει πρόγραμμα «κονσέρβα», μόνο επαναλήψεις κινηματογραφικών ταινιών, σειρών και παιδικών προγραμμάτων. Οσων προγραμμάτων δηλαδή βρίσκονται σε ισχύ τα πνευματικά δικαιώματα.



Οι 680 και πλέον εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται σε οριακό σημείο, καθώς δεν διαφαίνεται καμία ελπίδα να πληρωθούν τους τέσσερις, πια, μήνες δεδουλευμένων και χθες, στη νέα γενική συνέλευσή τους, αναμενόταν να ληφθεί απόφαση για την κατάθεση μαζικών αγωγών κατά της ιδιοκτησίας του καναλιού. Ακούστηκε και η πρόταση να γίνει «κατάληψη» της συχνότητας του ALTER προκειμένου να βγει απεργιακό δελτίο ειδήσεων, που θα γνωστοποιήσει στο κοινό το πρόβλημα του καναλιού.

Παράλληλα, άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από απίστευτες καταγγελίες πρώην φίλων και συμμάχων της τηλεοπτικής εταιρείας το κουβάρι της διαχείρισης του τηλεοπτικού σταθμού που περιμένει να μπει το οριστικό λουκέτο στον αέρα του ALTER, με χρέη άνω των 570 εκατ. ευρώ. Ψύχραιμος ο Νίκος Χατζηνικολάου, σε δραματικούς τόνους ο Κώστας Χαρδαβέλλας, σίφουνας αποκαλύψεων ο Γιώργος Τράγκας, είναι οι τρεις παρουσιαστές του ALTER που μίλησαν τις προηγούμενες ημέρες για τα όσα συμβαίνουν και όσα αναμένονται για την τύχη του καναλιού.

Κανείς τους δεν δίνει ελπίδα σωτηρίας για το ALTER. Το επόμενο βήμα θα δοθεί σε αίθουσες δικαστηρίων, καθώς οι παρουσιαστές που είχαν συμβόλαια και, όπως σήμερα αποκαλύπτεται, παραμένουν απλήρωτοι από πέντε μήνες έως και έναν χρόνο ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εναντίον της διοίκησης του καναλιού διεκδικώντας τις αμοιβές τους. Για περισσότερο από έναν χρόνο είναι απλήρωτη η Αννίτα Πάνια για τις δύο εκπομπές της στο AALTER, με το χρέος του σταθμού να φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, περισσότερους από πέντε μήνες οι Νίκος Χατζηνικολάου, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας, Κώστας Χαρδαβέλλας, Γιώργος Αυτιάς. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από τους παρουσιαστές συζητάνε με τους δικηγόρους τους την κατάθεση αγωγών.

Εναντίον ποιου θα στραφούν όμως; Δημόσια πλέον, ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών Γιώργος Κουρής στρέφεται εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και επίσης μετόχου του καναλιού Κώστα Γιαννίκου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι καταγγελίες του Γιώργου Τράγκα στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Real, ιδιοκτησίας Real group, δηλαδή των Νίκου Χατζηνικολάου, Ανδρέα Γ. Κουρή, για τις συμφωνίες διαχείρισης του προγράμματος του ALTER. Οπως είπε ο δημοσιογράφος, ο Γιώργος Κουρής διαθέτει τιμολόγια και έγγραφα για τις συμφωνίες εξαγοράς προγράμματος, ταινιών και παιδικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αγόραζαν διαφημιστικές εταιρείες από την εταιρεία του Κ. Γιαννίκου Modern Times και τα μεταπουλούσαν στη συνέχεια στο ALTER με εμπορικό κέρδος 10%!

Και ενώ αναμένεται ότι οι καταγγελίες θα αυξηθούν, κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πότε ακριβώς θα ρίξει μαύρο το κανάλι ή αν θα δηλώσει πτώχευση. Κάποια από τα σενάρια που κυκλοφορούν λένε για την εφαρμογή ενός plan b που διαθέτει ο Γιώργος Κουρής. Το μόνο που αναφέρεται ως βέβαιο είναι ότι οι τράπεζες έχουν αποκλείσει το σενάριο να συναινέσουν σε σχέδιο σωτηρίας μέσω νέας δανειοδότησης του ALTER.



Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai