Ο μεγάλος νικητής στην απονομή των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου είναι...«Ο Λόγος του Βασιλιά», που απέσπασε το Oscar Καλύτερης Ταινίας. Η τελετή έλαβε μέρος στο Kodak Theater του Λος Άντζελες και από το κόκκινο χαλί δεν έλειψε κανείς. 'Οσο για τα υπόλοιπα βραβεία; Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου πήγε στον Κόλιν Φερθ για την ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά», ενώ το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου κατέληξε στα χέρια της Νάταλι Πόρτμαν για την ταινία «Μαύρος Κύκνος». Το Όσκαρ Σκηνοθεσίας κέρδισε ο Τομ Χούπερ επίσης για την ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά». Σχετικά με την ταινία ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο απέσπασε το «In a better world» από τη Δανία. Στην Μελίσα Λίο το Όσκαρ Β΄γυναικείου ρόλου,στον Κρίστιαν Μπέιλ το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου.  


Ο Τζάστιν Τίμπερλέικ δήλωσε ότι είναι ο Μπάνγκσι -παίζοντας έτσι με το θέμα της ταυτότητας του μυστηριώδους καλλιτέχνη- και στη συνέχεια παρουσίασε το βασίλειο του Σρεκ, αλλάζοντας το σκηνικό, για να παρουσιάσει μαζί με τη Μίλα Κούνις τα βραβεία κινουμένων σχεδίων. 


Ένας-ένας οι σταρ φτάνουν στο Kodak Theater, φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες. Στο κόκκινο χαλί έχουν περπατήσει -ανάμεσα σε άλλους- η υποψήφια Α' γυναικείου ρόλου Μισέλ Γουίλιαμς, η Κέιτ Μπλάνσετ, o Τζέσι Αϊζενμπεργκ του Social Network, το φαβορί για το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου Κόλιν Φερθ, οι συμπρωταγωνιστές του Τζέφρι Ρας και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Ο Τζέφρι Ρας δήλωσε ότι έχει γίνει φίλος με τον Κόλιν Φερθ και χαμογελώντας τόνισε ότι είχε τη δυνατότητα να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του σεναρίου για να περνάει μηνύματα στον φίλο του χωρίς οι άλλοι να μπορούν να δουν τί του γράφει.


O Κόλιν Φερθ, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον υποστηρίζει και ευχήθηκε ότι καλύτερο για τη σημερινή ημέρα. Η Νικόλ Κίντμαν φορούσε μια εντυπωσιακή λευκή τουαλέτα με ανάγλυφα λουλούδια, ιδέα που φαίνεται ότι ακολούθησε η Πενέλοπε Κρουζ, συνοδευόμενη από τον άνδρα της, Χαβιέ Μπαρδέμ. Με τη διαφορά ότι το μπουστό της Ισπανίδας ηθοποιού ήταν πιο προκλητικό, στοιχείο που σε συνδυασμό με το βαθύ κόκκινο του φορέματος κυριολεκτικά «μαγνήτιζε» τα βλέμματα.


Η Γκουϊνεθ Πάλτροου ήταν από τις πρώτες που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, φορώντας μια τουαλέτα του οίκου μόδας Κάλβιν Κλάιν. Σε ερώτηση για το ποια βράβευση θυμόταν περισσότερο, είπε χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή που τη συνόδευε ο πατέρας της (έχει πεθάνει) και ήταν πολύ περήφανος για εκείνη. Οι νικητές των φετινών Όσκαρ:

-Καλύτερης ταινίας: "Ο Λόγος του Βασιλιά"
-Πρώτου Αντρικού Ρόλου: Κόλιν Φερθ - "Ο Λόγος του Βασιλιά"
-Πρώτου Γυναικείου Ρόλου: Νάταλι Πόρτμαν - "Μαύρος Κύκνος".
-Σκηνοθεσίας: Τομ Χούπερ - "Ο Λόγος του Βασιλιά"
-Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου: Μελίσα Λίο - "The Fighter"
-Δεύτερου Αντρικού Ρόλου: Κρίστιαν Μπέιλ - "The Fighter"
-Διασκευασμένου Σεναρίου: Ααρον Σόρκιν - "The Social Network".
-Πρωτότυπου Σεναρίου: Ντέιβιντ Σέιντλερ - "Ο Λόγος του Βασιλιά"
-Ξένόγλωσσης ταινίας: "In a Better World" (Δανία)
-Κινουμένων Σχεδίων: "Toy Story 3"
-Τραγουδιού: "We Belong Together" από το "Toy Story 3"
-Μουσικής: "The Social Network"
-Μοντάζ: "The Social Network"
-Φωτογραφίας: "Inception"
-Ήχου: "Inception
-Επεξεργασίας Ηχου: "Inception"
-Οπτικών Εφέ: "Inception"
-Καλλιτεχνική Διεύθυνση: "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων".
-Κοστούμια: "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"
-Μακιγιαζ: "Ο Λυκάνθρωπος"
- Ντοκιμαντέρ: "Inside Job"
-Ντοκιμαντέρ μικρού Μήκους: "Strangers No More"
-Μικρού Μήκους: "God of Love"
-Κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: - "The Lost Thing”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai